Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Самоков събира домоуправителите на среща за новото саниране

18 ноември 2022, 12:36 часа • 2464 прочитания

Самоков се готви активно за новото саниране. Местните власти организират информационна среща с домоуправителите на жилищните сгради, за да им разяснят условията и начина на кандидатстване по новата програма за енергийна ефективност. Срещата ще се проведе на 22.11.2022 г., вторник, от 17.30 ч. в залата на 5-ия етаж в сградата на общината.

На събитието председателите на етажна собственост ще бъдат уведомени какви са изискванията, за да получат небходимите средства за саниране на сградите, за които отговарят. Подобни разяснителни срещи вече се провеждат в редица български общини.

Както е известно, новата програма за саниране е част от Националния план за възстановяване и устойчивост и ще стартира в близките 10 дни, съобщи в сряда служебният регионален министър Иван Шишков пред депутатите от енергийната комисия.

Тъй като новата програма е специфична, регистрираните по старата програма за саниране ще могат да ползват само част от документите, които са събрали. "Част от документите и направените обследвания могат да се ползват, но задължително трябва да се актуализират сертификатите за енергийни характеристики според сегашните условия, за да са актуални", обясни арх. Шишков.

Ето цялото съобщение на Община Самоков:

Илия Лазаров
Илия Лазаров Отговорен редактор
Новините днес