Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Самоков проведе общо събрание, касаещо местни инициативи

24 януари 2024, 12:48 часа • 2260 прочитания

В Заседателната зала в Община Самоков се проведе общо събрание на Местна инициативна група (МИГ) – Самоков. Дневният ред включваше освобождаване и приемане на членове на Общото събрание и Управителния съвет на сдружението. Кметът на община Самоков инж. Ангел Джоргов вече представлява Община Самоков в състава на Общото събрание и Управителния съвет на „МИГ Самоков“, съгласно Решение от 21.12.2023г. на Общински съвет - Самоков.

“Надявам се, че не само като кмет на Общината, но и като експерт ще мога да допринеса за реализацията на още проекти”, допълни кметът Джоргов като благодари за гласуваното доверие.

На събранието бяха приети доклад за работата на Сдружението за миналата година, годишни финансови отчети, както и индикативен план за работата през настоящата година.

На събранието бе гласувано, че вече ще има членски внос, като Общината ще плаща 3000 лева годишно, юридическите лица 300 лева, неправителствените организации ще трябва да заплащат 60 лева за година и земеделските производители – 30 лева.

МИГ - Самоков развива дейността си вече пет години. Изпълнението на Стратегията се финансира по Споразумение между Сдружение МИГ – Самоков и Управляващите органи на Програмата за развитие на селските райони, на Оперативна програма „Околна среда“ и на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

През 2023 година проекти на МИГ - Самоков са одобрени в партньорство с МИГ Чирпан, Лясковец-Стражица, Белене – Никопол, Троян – Априлци –Угърчин. В тях са предвидени дейности, които ще популяризират културното наследство на териториите, като в Самоков ще бъде създаден Културен център.

Още: Община Самоков организира кампания за разделно събиране за батерии и акумулатори

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес