Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на "Младост" поиска кварталът да стане град

01 март 2017, 15:59 часа • 6436 прочитания

Софийският квартал "Младост" да стане град, който ще се издържа от таксите за издаване на разрешително за строеж. Това предложение изказа кметът на район "Младост" Десислава Иванчева.

По думите на Иванчева "Младост" може да се обособи като отделен град, който да се издържа от парите на големите инвеститори и разрешителните за строеж. Кметът на "Младост" представи и евентуален бюджет на града, в който са предвидени строежи на детски градини, ремонти на улични настилки и осветление.

"Другите квартали на София, които не генерират такива приходи, да си помислят", каза Иванчева.

Припомняме, че на същата пресконференция Иванчева обяви, че  главният архитект на район "Младост" Весела Тасева е уволнена.

Десислава Иванчева съобщи, че вчера главният архитект на района Весела Тасева е издала разрешението за строежа, което е и причината за уволнението й.

"Тя е издала разрешението против нашето желание. Исках от нея да гарантира, че всички нередности по строежа са отстранени, което тя не може да направи", каза Иванчева.

Главният архитект на София Здравко Здравков бе предоставил правото на районната община и главният ѝ архитект да дадат или да откажат разрешителното за строежа на "Гранд Каньон".

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес