Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фандъкова обещава на жители от "Младост" да няма ново застрояване - засега

21 март 2019, 13:19 часа • 1104 прочитания

Има решение за уреждането на сметките по регулация на общинския съвет, което аз не подписах и няма да подпиша. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която коментира предстоящия протест на жители на "Младост" тази вечер, предаде БГНЕС.

"Реално там в момента няма казус. Има притеснение от гражданите, но трябва да знаят, че няма движение по този казус", заяви Фандъкова. От думите ѝ стана ясно още, че този район няма подробен устройствен план и строителството към този момент е невъзможно.

Недоволството на жителите на столичния район е продиктувано от планираното мащабно застрояване на квартала. Те са против намеренията инвеститор да построи 12-етажен хотел с прилежаща към него жилищна сграда и нова улица върху малката зелена площ между бл. 73 и бул. "Андрей Сахаров". Според тях новата улица ще поеме огромния трафик от бул. "Йерусалим" и бул. "Сахаров" и ще преминава директно под балконите на живущите. Освен това ще бъдат унищожени и около двадесет иглолистни дървета, казват хората. Заради това тази вечер, жители ще излязат на протест и планират да блокират движението по бул. "Йерусалим".

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес