Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Виолета Желева: Превърнахте пенсионната система на България в банка

23 октомври 2020, 12:43 часа • 6295 прочитания

„Един от най-големите проблеми на пенсионната система в България е, че има все по-голямо нарастване на разликите между старите и новите пенсии. Управляващите не се и опитват да се справят с това.“

Това изявление направи депутатът от БСП Виолета Желева в питане към социалния министър. Тя подчерта, че въпреки обещанията, се е стигнало до най-несправедливия подход.

„Превърнахте пенсионната система в България в банка. Тези, които се пенсионират сега, ще получат по-висок процент. Тези хора, които се пенсионират следващата година, ще получат по-нисък процент и всяка година тази разлика ще се увеличава“, заяви още Виолета Желева.

Г-жо Сачева, вашите действия затвърдиха усещането, че правителствата на Бойко Борисов не могат да подобрят доходите и пенсиите на българските граждани. Въпреки шумните заявления, политиката на доходите на пенсионерите няма да се промени.“

Това заяви от своя страна народният представител от БСП Георги Гьоков, който също отправи обръщение към социалния министър Деница Сачева.

Той уточни, че това управление няма политика за предотвратяване на изпадането в бедност на все повече български пенсионери.

„Българските граждани трябва да знаят, че има алтернатива и когато хората гласуват доверие на БСП да управлява, ще има осъвременяване на пенсиите“, завърши Георги Гьоков.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес