Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След смъртта на Красимир Узунов в касата на „Фокус“ липсвали 1,5 млн. лв.

05 септември 2019, 19:00 часа • 41383 прочитания

След смъртта на Красимир Узунов – управител и собственик на  „Агенция Фокус“ в касата на „Фокус Нунти“ ООД била установена липсата на 1 500 000 лева в брой, става ясно от публикувания Годишен финансов отчет на дружеството за 2018 г.

Това наложило в отчета да се приложи така нареченият счетоводен стандарт „СС 10“ – за събития, настъпили след датата на годишния финансов отчет. Липсата била осчетоводена в баланса за 2018 г. като се декларира за скрито разпределение на печалба и се плати за тази сума дължимият данък.

Припомняме, че Красимир Узунов почина на 25-ти февруари т.г.

Приживе той е мажоритарен собственик на дяловия капитал, притежаващ 90% от него, с 10% е Трифон Балевски.

След внезапната кончина на управителя известно време „Фокус Нунти“ беше без ръководител. За този период в отчета пише, че дружеството не е в състояние да изплаща заплати на своите служители и вече е изпаднало в забава към тях, не може да изплаща дължимите вноски за обществено осигуряване, да погасява месечните си вноски по кредити и да издава фактури за плащания по вече извършени услуги.

Красимир Узунов

Поради тази причина на спешно свикано Общо събрание за управител е избрана съпругата  му Тетяна Узунова (44 г.) , вписана в ТР по средата на март месец.

Впоследствие както тя, така и дъщерята на Узунов – Деница, внасят в дружеството акта за неговата смърт, както и удостоверение за наследници.

Тогава дяловете на починалия биват разпределени поравно между дъщерята (33 г.) и съпругата му, която не е майка на Деница. Двете са приети за съдружници във „Фокус Нунти“.

/Посмъртно Красимир Узунов е обявен за почетен гражданин на Пещера. Отличието е връчено на съпругата и дъщеря му/

През май месец за съуправител бива избрана Гергана Мечкова, която преди това е административен директор. Решено е също да се продадат три автомобила – един за 3000, втори за 9000 лв. и трети – за 60 000 лв, заведени на дружеството. Да се продадат също е решено за апартамент в Гърция, в района на Офринио бийч (за 75 000 евро) и един мезонет в софийския район „Оборище“ (за 200 000 евро).

На извънредно събрание обаче, проведено на 26-ти юни, Деница Узунова и Трифон Балевски предлагат Тетяна Узунова да бъде освободена от длъжността управител. Тя не присъства на въпросното заседание, въпреки че е уведомена. Оттеглени са всички пълномощия, дадени от нея на трети лица, докато е управител.

Продажбите очевидно са предприети заради тежкото състояние, в което се оказва дружеството след смъртта на Узунов. Финансовият резултат за предходната година е загуба в размер на 1 538 000 лв.

Във „Фокус Нунти“ към края на годината работят 108 човека.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес