Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Седмична прогноза за времето за 25 април - 1 май

25 април 2022, 10:19 часа • 16549 прочитания

През следващите дни въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Повече слънчеви часове ще има сутрин. Това съобщи дежурният синоптик от НИМХ.

Главно в часовете около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, във вторник на места в Южна България, а в сряда и в северните райони. Ще има и условия за градушки. Минималните температури ще са между 7° и 12°, а максималните - между 19° и 24°.

През нощта срещу четвъртък, в четвъртък и петък от североизток, в Западна България от север-северозапад ще прониква хладен въздух. Повишава се вероятността за локални интензивни и значителни по количество валежи, гръмотевични бури и градушки на повече места в страната. Дневните температури ще се понижат с 2-3 градуса.

В събота и неделя облачността ще е по-често значителна, на отделни места, главно в Западна България и планините ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е слаб от североизток, температурите ще се понижат още и минималните ще са предимно между 5° и 10°, а максималните - между 15° и 20°.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес