Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

По-големи от парите: Евелина от Галиче, която бори предразсъдъците с чудеса (ВИДЕО)

14 юни 2024, 10:18 часа • 15474 прочитания

Евелина Димитрова от с. Галиче не е обикновено момиче. Тя учи и работи, но паралелно с това е председател на управителния съвет на сдружение "Роден двор". Евелина върши много работа и влага всичко, на което я е научило семейството ѝ - да бъде добра, да бъде разумна и да бъде в помощ на хората около себе си. Тя е от ромски произход и цял живот бори предразсъдъците чрез чудесата, които твори.

Новата история от поредицата "По-големи от парите", реализирана от "България на длан" и Credissimo, ще ни научи на много неща. Едно от тях е, че хората се определят от каузите, на които се посвещават, а не от произхода си.

Снимка: България на длан

Евелина и сбъдването на мечтите

За семейството на Евелина образованието е нещо много важно, а тя и сестра ѝ знаят, че всяко решение, което вземат, ще повлияе на живота им. Затова от малка започва да мисли как да се развива и как може да бъде полезна. Тогава се ражда нейната мечта - необичайна, отговорна и... съвсем осъществима - да стане кмет на нейното село.

Снимка: България на длан

Евелина знае, че всичко, което един ден ще остане от нас, е онова, което сме правили през годините и спомените, които сме създали у другите. Мисията ѝ е много по-голяма от парите, по-голяма дори от самите нас. В селото или в големия град - Credissimo подкрепя хората с големи идеи в рамките на кампанията "По-големи от парите".

Гледайте цялото видео с Евелина Димитрова и ще запомните това момиче. С нейната усмивка, с нейната безкрайна целеустременост и големи мечти.

Всички истории от поредицата можете да гледате ТУК.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес