Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Огромно задръстване на "Хемус" от Ябланица към София

25 септември 2016, 16:00 часа • 1755 прочитания

Огромна колона от автомобили се е образувала на автомагистрала "Хемус", от Ябланица в посока София, съобщи БНР. Изключително затруднено е движението при тунелите "Витиня" и "Топли дол".

Заради очакваните хиляди завръщащи се автомобили в последния от почивните дни е засилен полицейският контрол по главния път Е-79 в посока от Кулата към Благоевград. Допълнителни екипи регулират движението, а от 14.00 до 22.00 часа движението на камиони по пътя за Кулата ще се ограничава, като в района на радомирското Старо село полицейски екипи отклоняват превозните средства. В района на Симитли също ще има допълнителни екипи, които да помагат на трафика.

Традиционно по пътя Перник - София, в района на село Драгичево, ще бъде осигурено ползване на две ленти в посоката, която моментно е по-натоварена. Екипите на столичната Пътна полиция вече са на място и имат готовност за регулиране на движението. От МВР съобщават, че към момента трафикът в страната е спокоен, и напомнят на шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост.

"Очакваме задръстване не толкова на магистралата, колкото в участъка между Сандански и Благоевград. Там ще бъде основно", заяви в предаването "Неделя 150" началникът на "Пътна полиция" комисар Бойко Рановски. Той призова шофьорите да бъдат внимателни и посочи, че за последните два дни са станали три тежки катастрофи с трима загинали. И в трите случая шофьорите не са се сблъскали с друг автомобил, а поради висока скорост са изгубили контрол над колите си.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес