Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Над 50% са гласували в една от избирателните секции в Александровска болница

04 април 2021, 14:00 часа • 2510 прочитания

29 души от общо 49 са дали своя вот до 13 часа в 102-ра секция, която се намира в столичната Александровска болница. Това са над 50% от лицата, посочени в избирателния им списък, съобщи за БГНЕС нейният заместник-председател Михаил Йорданов.

"Избирателната активност сутринта беше по-висока. След като се нахранят болните, избирателната активност ще продължи“, заяви той. Йорданов добави, че изборният ден преминава нормално и подчерта, че са осигурени лични предпазни средства, както дезинфектанти, ръкавици и маски. Зам.-председателят обясни също така, че след всеки гласоподавател се дезинфекцират химикалките. "Подсигурено е абсолютно всичко за гласуването, така че избирателите да бъдат спокойни“, заяви той.

Попитан дали могат да приключат работа по-рано, ако всички по списък са гласували Йорданов коментира, че това не е възможно. "Тук застъпват нови смени, те се сменят, предполагам, на 12 часа. Който не е успял да гласува през деня най-вероятно ще дойде след 19 часа“, коментира той и добави, че именно заради това не могат да затворят по-рано секцията.

От думите му стана ясно, че изборният ден е започнал в 7 часа и ще продължи до 20 часа като при наличие на желаещи да упражнят правото си на вот, изборният ден може да бъде удължен до 21 часа.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес