Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Над 320 села в Югоизточна България са без ток

17 януари 2016, 12:42 часа • 2686 прочитания

Обилният мокър сняг в Югоизточна България остави без ток много от потребителите на ЕВН- България. Ситуацията е аварийна, съобщават от дружеството, на терен работят над 140 екипа за отстраняване на повредите.

Паднали дървета по електропроводи, счупени стълбове на места, затруднен достъп до села, останали блокирани от снежните преспи- с това се борят в момента техниците.

Към 11.30 часа проблемни са областите Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали и Стара Загора. 49 села в област Пазарджик в момента са без ток, в Пловдивско селата са над 80. В областите Смолян и Кърджали е нарушено електроснабдяването в 130 села общо. Над 70 села в Старозагорско също бедстват. Кризисен щаб на дружеството ръководи работата на екипите, като поддържа непрекъснат контакт с местните и централни власти. На места снегът продължава да се сипе обилно.

В Пловдив снегът предизвика авария във водопреносната мрежа на града, на сухо останаха цели квартали в централната градска част, в останалите райони налягането е силно намалено и водата не стига до горните етажи.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес