Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Манчестър Сити поведе във Висшата лига

20 август 2013, 10:54 часа • 4933 прочитания

Отборът на "Манчестър Сити" победи "Нюкасъл" с убедителното 4:0 в последния двубой от първия кръг на английската Висша лига и по този начин излезе начело във временното класиране пред градския съперник "Манчестър Юнайтед" заради един гол по-добра голова разлика, предаде football24.bg.

Срещата започна с натиск на "гражданите", който даде резултат в 6-ата минута. Давид Силва засече с глава центриране от ляво и откри. В 22-ата минута отлична контраатака на Сити завърши с техничен удар на Агуеро за 2:0.

В добавеното време Стивън Тейлър от състава на гостите получи директен червен картон за преднамерен удар с ръка срещу Серхио Агуеро.

Втората част на мача отново започна много силно за състава на Мануел Пелегрини и в 51-ата минута Яя Туре вкара хубав гол от пряк свободен удар за 3:0. В 75-ата минута влезлият като резерва Самир Насри открадна сгрешена топка и покачи резултата на 4:0 за домакините.

След мача треньорът на Сити заяви, че с оглед развитието на мача тимът му е можел да вкара и двойно повече голове. "За мен най-важен е начинът, по който се представи отборът през всичките 90 минути. Не играхме по един начин до 2:0 и по друг след това, а продължихме да натискаме".

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес