Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Йоана Буковска: Изразът "Бий ме, обичам те" има чудовищно, а не смешно звучене

07 декември 2022, 13:28 часа • 4961 прочитания

Изразът "Бий ме - обичам те" придобил статута на анекдот, има чудовищно, а не смешно звучене. Искам да върнем истинския смисъл и тежест в тези думи, когато ги срещаме в бъдеще. Това написа актрисата Йоана Буковска в профила си във Facebook за кампанията "Не си сама", която е състредоточена върху подкрепата на жени, жертви на насилие.

Според нея „ако нещо страшно е станало смешно, значи то е толкова често срещано в обществото ни, че е станало част от всекидневното зло, което приемаме с доза примирение и с времето развиваме емоционална резистентност - то вече не е проблем, а ежедневие и затова ни остава само да му се присмиваме горчиво, докато живеем с него…”.

Вече няколко родни звезди признаха, че са станали жертви на физическо или психическо насилие. Актрисата Диана Димитрова призна, че преди 5 години върху нея е бил нанесен побой от колега по време на снимки. Актрисата разкри и че по време на цялото си следване в НАТФИЗ е била подложена на психически тормоз от тогавашния ректор.

Спортистката Надя Младенова също сподели във Facebook как колегата ѝ я е удрял през лицето и е сцепил устната ѝ заради спор за нейна статия. Три нейни приятелки станали свидетели на случката.

ОЩЕ: Диана Димитрова: Не желая нито стотинка от човека, който искаше да ме убие

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес