Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Георги Георгиев: Правим всичко възможно да се започне работа по разширението на Околовръстния път в Пловдив (ВИДЕО)

25 юли 2024, 16:04 часа • 609 прочитания

Разширението на Околовръстния път на Пловдив е от ключово значение за развитието на района и разтоварването на трафика в града. Това написа бившият общински съветник и председател на СОС, а сега народен представител Георги Георгиев във Фейсбук. 

По думите му в участъка между Пазарджишко шосе и Голямоконарско шосе е предвидено разширяване на Околовръстното, което обаче не може да се случи без да бъдат направени спасителни археологически разкопки на участъците, попадащи в бъдещото пътно платно. Необходимо е да опазим историческото си наследство без това да спира прогреса и развитието на Пловдив и региона, обясни Георгиев. 

Директорът на Регионален исторически музей - Пловдив доцент Кисьов още през месец март е поискал финансиране от държавата. Затова с народните представители от ГЕРБ-СДС проф. Даниела Дженева и г-жа Деница Николова се заехме със задачата и водим разговори с регионалния министър и ръководството на Агенция "Пътна инфраструктура" за осигуряване на нужното финансиране. Ще ви държа в течение как се справяме с това важно за Пловдив начинание, каза още Георгиев. 

Още: Георги Георгиев: Битката ни в защита на животните от фойерверките е официално спечелена!

 

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес