Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Евгени Будинов: Александър Морфов лъже. Премахването ми от "Хъшове" е дискриминация

06 март 2023, 14:04 часа • 8892 прочитания

Актьорът Евгени Будинов, който се явява косвена страна в скандала с Народния театър, публикува преди минути в своя Facebook профил пост, озаглавен "За лъжливия морал (морал зад тъмни очила) на Александър Морфов!".

В текста Будинов се опитва да се защити от онова, което режисьорът каза пред Мария Цънцарова преди ден. Според актьора Морфов е излъгал и в частния разговор, който двамата са провели преди време и който самият режисьор цитира в ефира на bTV, са си казали други неща. "Г-н Морфов може ли да докаже неговата версия на частния ни телефонен разговор, с който ме "освободи" от представлението "Хъшове"? Аз знам отговора - не може. Не може, защото знам истината, а тя е съвсем друга от това, което разказва той. Защото той си измисля, украсява и лъже, а после най-нагло говори за морал! Аз разбирам морала главно като стъпил на християнските ценности...", пише Будинов

Будинов смята, че отношението и действията на Александър Морфов са дискриминация по политически убеждения. "...да махнеш актьор от твой спектакъл, в който свободата е квинтесенцията на фабулата, защото има различни убеждения от твоите - това е дискриминация!", пише Будинов в публикацията си.

А на финала на своя пост актьорът задава интересен въпрос: "И един въпрос - защо Сашо Морфов във всички интервюта е със слънчеви очила? Нали очите са огледало на човешката душа? Какво крие зад тези черни, тъмни очила? Може би бѐла душа, която му показа тъмната страна и селото се оказа точно във града?"

Ето я и цялата публикация на Евгени Будинов:

За лъжливия морал (морал зад тъмни очила) на Александър Морфов! И лъжите и обидите му по мой адрес след участието му при...

Posted by Евгени Будинов / Evgeni Budinov on Monday, March 6, 2023
Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес