Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Добра, но няма да даде резултат: Експерти за намаляване на скорост по магистралите

25 април 2024, 08:20 часа • 855 прочитания

Само в две държави в Европа - Германия и Полша, скоростта по магистралите е над 130 км/ч. В останалите случаи допустимата скорост е 110-120 км/ч. Мярката принципно е добра. Но ако не бъде контролирана, от нея няма смисъл и няма да има ефект. Това коментираа Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи в ефира на Нова телевизия. 

ОЩЕ: Намаляват скоростта на магистралите у нас

Той обръна внимание, че единствената магистрала, която е завършена е „Тракия”. "На нея, за разстояние от 340 километра има поставени едва три камери”, заяви Тодоров.

Румен Дунев от Сдружение "Автотехнически експерти по пътна безопасност" подчерта, че като любител на високите скорости, мисли, че тази мярка няма да даде резултат и да допринесе с много за общата картина на пътната безопасност.

ОЩЕ: Министър Цеков: Искам да видя построени около 60 км нови магистрали по Видин-Кулата тази година

"Проблемът не е в скоростта на магистралите. Една такава мярка според мен не е навременна. Освен това тази скорост е максимално допустима, но не е задължителна. Шофьори, които не се чувстват сигурни на такава скорост, спокойно могат да я намалят”, подчерта той.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес