Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

До 3 млрд. лева се точат годишно от държавата, казва Гриша Ганчев

05 август 2013, 09:36 часа • 21287 прочитания

Не се ли гнусите от стила на поведение на политиците, от езика, от самия диалог, който водят помежду си и обществото? Говоря за този език на Бойко. Това е простотия, уличен маниер, непоносим за нормалните хора. Дори силовите групировки навремето не говореха така, нивото беше по-високо. Това казва пред в. "Преса" бизнесменът Гриша Ганчев, пише БГНЕС.

На въпроса колко пари се източват от държавата годишно Ганчев казва следното: По мои данни между 2 и 3 млрд. лв. Циганските фирми работят по 15-20 дена, вкарват във веригите стоките и оттам им плащат с ДДС, те не го внасят в бюджета и накрая се закриват. Краде се от всичко, за което се сетите - боб, леща, сирене, мармалад.

Ганчев съобщава, че е написал 15 писма със сигнали за контрабандните канали до всички отговорни фактори в държавата по времето на Бойко Борисов, но не са взети никакви мерки. "Тогава Дянков каза: "Трябва да питаме Брюксел, Брюксел не дава". "Значи Брюксел разрешава да се прави контрабандата в България. Така ли? Това е несериозно!, казва още Гриша Ганчев.

На въпрос дали Борисов еднолично е атакувал бизнесът му със захар миналата година и дали решаващата роля не била на Цветанов Ганчев казва следното: Никога няма да нападна един паднал човек, не е в моя стил. Когато имах да казвам нещо съм го казвал.

"Никога не са ме интересували партиите, босовете им. Не гледам на хората в канчето, не искам да гледам и в моето. Грам не ме интересува техният бизнес, техните политики, какви милиарди са направили. Но когато забравят чувството за достатъчност, става опасно. Може би само в България в момента, в който станеш политик, ставаш и голям бизнесмен", казва още Ганчев.

На въпроса "дали вижда дългата ръка на ГЕРБ в протестите" той казва следното: Никога не ми казвайте ГЕРБ или Фидосова, или Цветанов. Ще ми казвате Бойко Борисов! Там има един човек и това е той!

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес