Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов: Кокошките ги пренасят от двор в двор, значи може и реактора от "Белене"

19 март 2012, 20:33 часа • 16871 прочитания

Министър-председателят Бойко Борисов и президентът Росен Плевнелиев коментираха пред Илиана Беновска , „Радио К2” приоритетите в бъдещата Национална доктрина. Борисов заяви, че ако вече е готов реактор за АЕЦ Белене ще опитат , евентуално, да го адаптират към АЕЦ Козлодуй.

Беновска попита Борисов: „Дали е възможно да се пренесе един ядрен реактор от двора н АЕЦ Белене в двора на АЕЦ Козлодуй, както една кокошка от единия двор в другия?”

Министър-председателят Бойко Борисов отговори :”Може, кокошките ги пренасят... А и като сме я докарали до тука, от 2006 година до сега да нямаме реален договор, нe е започнала да се строи Беленe, защо не са я започнали като е изгодно, защо не са я направили? Защо не са си подписали ескалации, цени, всичко? И ние, като дойдохме, както.. аз завърших Цанков камък, паметника на глупостта в България и го завърших, защото бяха дадени 8-–00 милиона, трябваше още 120-130 милиона , ако не ме лъже паметта. И го завършихме. Завърших магистрала „Люлин”, завърших „Дунав мост-2”. Почнато, по-добре да дадеш още пари и да го свършиш и да го има, отколкото да го оставиш да стърчи, като хилядите сгради, които са започнали на времето”.

Беновска попита Борисов : „Понеже говорите обикновено в първо лице единствено число, когато става дума за правителството или за парламента, не ми се сърдете”...

Бойко Борисов я прекъсна и обясни : „При нас има политическа отговорност и ако лидерът на една партия или премиера, не може да поеме политическа отговорност, той не трябва да стои на това място.

Водещата обясни, че се създавате впечатление, че Борисов работи само в областта на физкултурата и пътищата, а не , например, по борбата с момополите или срещу безработицата...

Министър-председателят Бойко Борисов уточни, че другите държави имат Национални стратегии, защото „те са си направили отдавна и магистралите и спортните зали и стадионите. Те отдавна са ги направили, за да работят по тези теми!”

Росен. Плевнелиев уточни : „Готови сме, господин министър-председател. Благодаря ви. Благодаря на ръководството на ПП ГЕРБ и това, което предстои от тук нататък е с едно обръщение на президента към парламента, ще ви отида на гости, ще обобщя..

Президентът подчерта на финал, че се надява през 2012 година „ по тези вече ясни политически приоритети, по които се оформя консенсус, освен да има политически консенсус да има и конкретни резултати в тази не лека година 2012”.

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес