Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бербатов отпразнува рождения си ден с гол и победа

31 януари 2013, 09:18 часа • 9968 прочитания

В поредното лондонско дерби за този сезон "Фулъм" на Димитър Бербатов победи като домакин "Уест Хям" с 3:1, предаде БГНЕС.

Мачът от 24-ия кръг на Премиершип беше от изключително значение както за "Фулъм", така и за мениджъра Мартин Йол. При загуба тимът се озоваваше в зоната на изпадащите, а Йол най-вероятно щеше да бъде уволнен.

"Фулъм" обаче излезе надъхан за победа, натиквайки гостите в тяхната половина още от първия съдийски сигнал. Резултатът бе открит още в 10-ата минута от рожденика Димитър Бербатов след центриране на Деймън Дъф, но българският нападател беше в засада, която не беше маркирана от съдията.

В самото начало на второто полувреме по идентичен начин гостите изравниха. Автор на попадението в 46-ата минута бе Кевин Нолан, който се измъкна много хитро от опеката точно на Бербатов и от малък ъгъл матира Шварцер за 1:1.

Въпреки неочакваното начало на второто полувреме играчите на "Фулъм" не се стъписаха и само три минути по-късно отново поведоха чрез Уго Родайега, като в основата на гола отново бе Дъф, който заедно с Бербатов беше най-добрият на терена.

До края на мача възможности имаха и двата отбора. В последната минута на мача обаче след шут на Родайега Младен Петрич стигна пръв до топката и я насочи във вратата, където защитник на чуковете не успя да я отбие и само я вкара в мрежата - 3:1.

Бербатов, който в този ден навърши 32 години, беше сменен в 76-ата минута от Петрич. Лошата новина обаче е, че българският нападател изглежда получи растежение, но тепърва ще се изяснява дали ще може да играе в домакинския мач срещу "Манчестър Юнайтед" в събота (19:30 часа).

След този мач Фулъм е 12-и в класирането на Висшата лига с актив от 28 точки - на 8 точки от зоната на изпадащите.

Весела Софева
Весела Софева Отговорен редактор
Новините днес