Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Смолян е похарчил допълнителни 500 хил. лв. заради снега

17 март 2015, 18:10 часа • 9252 прочитания

500 000 лв. са допълнителните разходи, които направи до този момент община Смолян във връзка с обилните снеговалежи и обявеното бедствено положение. Информацията обяви кметът Николай Мелемов.

Списъкът ще бъде предоставен на утрешното заседание на Министерския съвет, той като при посещението си в Смолян премиерът Бойко Борисов обяви, че общините ще бъдат компенсирани за направените разходи по време на бедствието.

Градоначалникът отмени бедственото положение в общината на 16 март следобед, с изключение на село Мугла. Там още се работи по почистването и разширяването на пътя. По информация на ЕВН само шест населени места са без ток.Това са Вълчан, Змиево, Елево, Горово, Потока и Черешките, обясняват от областната администрация.

Извозеният сняг от централната градска част е около 6 500 кубика. Обстановката се нормализира и по отношение сметосъбирането и сметоизвозването на боклука.

Кметът благодари на стотиците граждани, доброволци, спасителни екипи, строителни фирми, армията, пожарната, всички структури на горските стопанства в общината и на Южноцентралното държавно горско предприятие, които помогнаха за овладяване на бедствието и справяне с тежката кризисна ситуация. Благодарение на всички тях, в Смолянска община бедствието не взе жертви.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес