Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Сливен обещаха съдействие на майките на деца с увреждания

13 май 2016, 14:14 часа • 378 прочитания

Майки на деца с увреждания от Сливен предложиха промени в изпълнението на проект „Подкрепа и разширяване на дейността за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда на Звено за социални услуги „Домашен помощник” към Домашен Социален патронаж, град Сливен.

Това стана на среща с кмета Стефан Радев, заместник-кмета Пепа Чиликова и експерти от Дирекция "Социални дейности, здравеопазване и спорт". Родителите настояха да полагат грижи единствено за своите деца, а не за двама потребители, както и да им се заплаща за два часа, вместо за четири, пише Topnovini.bg.

Те изразиха притеснение, че нямат физическата възможност да се грижат за друг потребител, както гласят правилата на проекта.

Кметът Стефан Радев заяви, че е съпричастен с проблема и разбира потребностите на децата с увреждания. Той пое ангажимент да се направи запитване до Управляващия орган на проекта в лицето на Министерството на труда и социалната политика и ако това е възможно, искането им ще бъде удовлетворено.

Снимка: Архив

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес