Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ти и Лидл: Училищният двор – център за спорт и комуникация

23 ноември 2017, 09:55 часа • 4333 прочитания

Проектът „Зона фитнес – по-добър живот“ на Училищното настоятелство към ОУ “Димитър Петров”, гр. Сливен е една общо 31 идеи от цялата страна, които получиха финансиране от най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България – „Ти и Lidl за по-добър живот“. Одобрените проекти получават грант в размер до 10 000 лв., който да използват за реализирането на своите цели.

Целта на проекта на Училищното настоятелство към ОУ „Димитър Петров“ е изграждане на многофункционална фитнес площадка за целогодишно използване и стимулиране на физическата активност, предотвратяване на затлъстяването, укрепване на здравето и превенция на психически разстройства, водещи до агресия сред учениците.

Фитнес площадката ще отвори в двора на училището и ще се превърне в притегателен център, където ще се срещат спортният дух и желанието за високи резултати. Проектът предвижда поставяне на фитнес уреди като велоергометър, кростренажор, степер с велоергометър, фит тренажор и други.

Инициаторите съобщават, че в цялостната реализация на проекта ще се включат много доброволци, разпределени в работни групи, които ще трябва да изпълняват конкретни дейности по изграждането и популяризирането на фитнес площадката. От проектното предложение става ясно, че близо 450 ученици от ОУ „Димитър Петров“, 900 родители на учениците, 50 учители и служители в училището, както и различни партньори и граждани от местната общност ще имат възможност да се възползват от новия фитнес център на открито.

“Очакваните резултати се отнасят за представителите на всички целеви групи. Участието на родителите в проекта ще ги мотивира за още по-тясно сътрудничество с учителите и учениците. От проекта ще се възползват годишно 2000 ученици, родители, деца и възрастни от кварталната общност. Инвестициите, които обществото влага в детските и спортни площадки, неимоверно се връщат под формата на по-добро качество на живот и по-добро здравословно състояние, а оттам индиректно и в спестяване на средства за здравеопазване”, споделят още инициаторите на проекта.

Припомняме, че каузата „Ти и Lidl за по-добър живот“ има за цел да подкрепи социално значими проекти в цялата страна в следните четири области: образование, култура и историческо наследство, околна среда и здравословен начин на живот.

Инициативата отразява стремежа на компанията да допринася за по-пълноценния и по-качествен живот на хората от различните региони в цялата страна. Тя се реализира с подкрепата на Фондация "Работилница за граждански инициативи" и Български дарителски форум. Размерът на сумата, която бе събрана в периода 1 май - 25 юни 2017 г. благодарение на клиентите на веригата, достига 252 741 лв., а общо 425 проекта от цялата страна кандидатстваха по програмата.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес