Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

YouTube спира приходите от каналите на Ръсел Бранд

20 септември 2023, 12:00 часа

От YouTube съобщиха официално, че Ръсел Бранд вече няма да получава пари от сайта за видео стрийминг. Причината за това кардинално решение са обвиненията от няколко жени, които твърдят, че са били жертви на сексуални посегателства от страна на известния комик. Това е изключително сериозна новина, тъй като в последните години Бранд премина изцяло в онлайн пространството и именно там е съсредоточил усилията си.

Представител на YouTube е заявил, че монетизирането на акаунта на Бранд, който има 6,6 милиона абонати, е спряно "след сериозни обвинения срещу създателя". "Това решение се отнася за всички канали, които може да са собственост на Ръсел Бранд или се управляват от него", се казва още в изявлението, цитирано от The Independent.

Обвиненията срещу Ръсел Бранд

Още: Тежки проблеми за Ръсел Бранд след обвиненията в сексуално посегателство

Припомняме, че 48-годишният Бранд отрича обвиненията в сексуално посегателство, отправени от четири жени в документален филм на телевизия Channel 4 и вестниците "Times" и "Sunday Times". Четирите обвинения датират от периода между 2006 и 2013 г. Лондонската полиция заяви, че след оповестяването на тези твърдения е получила сигнал за отделно сексуално посегателство от 2003 г.

Снимка: Getty Images

След като обвиненията станаха публично достояние, различни компании, работещи с Ръсел Бранд, обявиха, че прекратяват партньорството си с него. Промоутърите на турнето му отложиха оставащите дати от поредицата представления на Бранд, а агенция за таланти и издателство също се разделиха с Бранд.

Сега на дневен ред стои въпросът дали лошото поведение на комика не е останало без последствия заради неговата слава и какво ще се случи в кариерата му занапред.

Още: Френските филмови награди "Сезар" забраниха участието на разследвани за сексуални престъпления

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес