Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Възмутени фенове на "Игра на тронове" искат последния сезон да бъде презаснет

17 май 2019, 06:35 часа

Стотици хиляди фенове на сериала "Игра на тронове" се подписаха под искане последния сезон да бъде спрян и заснет наново, съобщава БГНЕС, позовавайки се на BBC

Повече от 500 000 души вече се включиха в петицията, която изисква от създателите на сериала да преправят осмия и последен сезон.

Последният сезон, от който са излъчени няколко серии, си навлече канонада от критики в интернет. Феновете са недоволни от повествованието и структурата на епизодите, както и от съдбата на някои от любимите им герои.

В петицията се казва, че последният сезон трябва да бъде заснето наново, този път с "компетентни сценаристи". Според авторите на петицията, сегашните двама основни сценаристи Дейвид Бениоф и Ди Би Вайс "са се доказали като неспособни".

Сериалът "Игра на тронове" е базиран на поредицата от фентъзи романи на Джордж Р.Р. Марин "Песен за огън и лед". Поредицата не е довършена, като се очаква по нея да има още поне три книги, което принуди HBO да завърши сериала без фактическия литературен край.

Авторите на петицията пишат, че последния сезон "изглежда прибързан", "показва пълно неуважение към автора на книгите" и е хвърлил 8-годишно изграждане на образи "в канала".

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес