Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ума Търман: Харви Уейнстейн се разголи и ме покани в сауната

04 февруари 2018, 08:35 часа

Холивудската актриса Ума Търман обвини филмовия продуцент Харви Уейнстейн в сексуален тормоз, съобщава The New York Times.

Както разказва пред изданието 47-годишната актриса, Уейнстейн се опитал да интимничи с нея скоро след заснемането на филма "Криминале" (1994), който той продуцира. Според Турман, по време на срещата им в парижки хотел той се разголил пред актрисата и я е поканил в сауната, но тя отказала.

Известно време след този епизод Уейнстейн и Търман се срещнали в лондонски хотел. Както твърди актрисата, продуцентът потърсил плътска близост с нея. Търман казала на Уейнстейн, че ще разкаже за действията му. В отговор продуцентът започвал да заплашва актрисата, че ще съсипе кариерата й.

Представители на Уейнстейн, който понастоящем се лекува, посочват пред The New York Times, че продуцентът никога не е заплашвал Търман. Според тях, Уейнстейн наистина флиртувал с нея и очевидно "неправилно разбрал сигналите", които му се струвало, че му дава актрисата и "веднага се извинил" след инцидента в Лондон.

Припомняме, че през октомври миналата година The New York Times публикува разследване, в което разкрива, че Уейнстейн подлагал на сексуален тормоз служителки на компанията, в която работел. Повече от 80 жени отправят такива обвинения срещу него, включително актрисите Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу и Салма Хайек.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес