Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Спускат знамената за Уитни

15 февруари 2012, 16:21 часа

Губернаторът на американския щат Ню Джърси Крис Кристи е разпоредил в събота, на 18 февруари, знамената на всички държавни учреждения да бъдат спуснати в памет на починалата на 48-годишна възраст световноизвестна певица Уитни Хюстън, предаде ИТАР-ТАСС.

На 18 февруари ще се състои погребението на Хюстън в родния й гр. Нюарк, щата Ню Джърси. Прощалната служба ще е в баптистката църква "Нова надежда", където Хюстън е пяла в хора за пръв път като дете, допълва БТА. По данни на Скай нюз погребението на Хюстън ще започне в 12.00 часа местно време или в 19.00 часа българско.

Американският сайт TMZ информира, че храмът побира само 300 души. Според Ройтерс и сайта погребението ще е частно, без излишна помпозност. В църквата ще бъдат допускани само специално поканени личности. Сред тях обаче не е бившият съпруг на певицата Боби Браун. Семейството на Хюстън било категорично срещу това той да е на погребението. Боби Браун, който бе женен за Хюстън в периода 1992 - 2007 г., е бил възмутен от това, че роднините на покойната не са му изпратили покана за погребението и са го изолирали от 18-годишната му дъщеря Боби Кристина.

След като разбра за кончината на Уитни Хюстън, Боби Браун отмени предвидения си концерт в Нашвил, щата Тенеси, и побърза да долети в Лос Анджелис. Браун обясни, че се е безпокоял за здравословното състояние на дъщеря си. Момичето получи нервен срив и два пъти беше приемано в болница. Сега то е под опеката на близки и роднини в Лос Анджелис. По данни на TMZ Боби Браун обвинява за всичко това майката на Уитни Хюстън - Сиси, която изпитва към него откровена неприязън. Браун се надява, че с времето семейството на Хюстън ще забрави миналото и ще му позволи да изпрати Уитни в последния й път.

От своя страна Асошиейтед прес информира, че семейството на покойната Уитни Хюстън се е отказало от гражданската панихида.

Тя трябваше да се състои в петък пред 18 хиляди души в спортния център "Пруденшъл" в Нюарк. По молба на роднините и близките на покойната всички приготовления там са били отменени. Междувременно в някои американски медии бе съобщено, че дъщерята на Уитни Хюстън Боби Кристина също има проблеми с наркотиците. Твърди се даже, че сега, след като не е в обкръжението на Уитни Хюстън, след като бъде изпратена в рехабилитационна клиника, тя може да успее да се пребори със зависимостта си към кокаина.  

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес