Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Списание "Time": Тейлър Суифт прави най-голямото турне в историята на музиката

28 август 2023, 17:46 часа

"Огромният икономически ефект на турнето на Тейлър Суифт "The Ears Tour" - така списание "Time" озаглавява пространна статия, посветена на турнето на изпълнителката, което започна през месец март и вече е в разгара си.

Според изданието икономическият ефект от турнето на Суифт е огромен и това се вижда във всеки град, в който певицата представя "The Eras Tour". Според "Time" всеки един концерт на 33-годишната канадка налива огромни финансови потоци в града, в който се провежда. Тъй като интересът за концертите е огромен, за всяко шоу пътуват страшно много чужденци, които нощуват на място, пазаруват, хранят се и се забавляват. В Чикаго например, където Суифт изнесе три поредни концерта, приходите от феновете и са толкова големи, че губернаторът на Илинойс обяви, че изпълнителката е възродила туризма в целия щат.

Нови и нови дати, нови и нови екзалтирани фенове

Още: Българка с увреждания разтърси Милано: Има билет за концерт на Тейлър Суифт, но няма достъп за колички (ВИДЕО)

Независимо дали харесвате музиката, стила и посланията на Тейлър Суифт, ефектът от турнето е поразителен. Само в Северна Америка са продадени билети на стойност 2,2 милиарда долара. Популярността на турнето води след себе си близо 80% увеличаване на слушанията на песните на Суифт в различните платформи, като усилването е драстично няколко дни след всяко изнесено шоу, пише "Time".

Снимка: Getty Images

След 53 концерта първата част от концертите на американска земя приключи на 9 август. Първоначално певицата обяви 27 дати, но след това добави нови и нови, предизвиквайки икономически бум. Само преди дни The Eras Tour излезе извън границите на САЩ, а Суифт пя в Мексико Сити в четири поредни вечери. Турнето ѝ се подновява на 9 ноември в Аржентина, след това преминава в Бразилия, Япония, Австралия, Сингапур, Франция, Швеция, Португалия, Испания, Обединеното кралство, Ирландия, Нидерландия, Швейцария, Германия, Полша, Австрия, за да завърши в Канада през ноември 2024 г. Носят се слухове, че певицата ще обявява още нови дати и дестинации, така че има голяма вероятност турнето и да стане още по-мащабно.

Още: Тейлър Суифт защити фен от охраната на неин концерт (ВИДЕО)

Какви са причините за огромния успех на това турне

Причините за огромния успех на турнето на Тейлър Суифт са много, но една от основните е способността на изпълнителката да създава хитове. Така почти всяка песен, която изпее по време на свой концерт, е супер популярна и кара феновете ѝ да изпадат в екстаз. Друго важно е времето, в което се случва това турне. Хората просто имат нужда след пандемията и всички ограничения покрай нея да отидат на мащабно и всепомитащо музикално преживяване, каквото им дава Тейлър Суифт.

Снимка: Getty Images

Икономическият и културен ефект от турнето на Тейлър Суифт

Според анализите на списание "Time" турнето на Тейлър Суифт ще премине границата от 1 милиард долара през март 2024 г. Ако тази прогноза се сбъдне, то тази обиколка на изпълнителката ще се превърне в най-голямото турне в историята на музиката, оставяйки зад себе си дори прощалният тур на Елтън Джон, което постигна 939 милиона долара.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес