Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Принц Хари всъщност не се казва така. Ето какво е истинското му име

23 октомври 2023, 21:32 часа

Знаете ли, че истинското име на принц Хари е друго? А знаете ли, че дори той самият не знае защо всички го наричат Хари? Рожденото име на по-малкия син на крал Чарлз III и принцеса Даяна се оказва доста по-дълго, отколкото всички си мислят.

Принц Хари всъщност се казва Хенри Чарлз Албърт Дейвид. И, да, очевидно никъде в четирите му първи имена няма "Хари", но целият свят го нарича така. Още по-забавното е, че и самият Хари не знае защо го наричат така. Това призна той по време на разговор с победителите от наградите WellChild Awards, докато говореше с дете на име Хенри. "И моето истинско име е Хенри", каза Хари и допълни. "Но всички ме наричат Хари. Нямам никаква идея защо."

Снимка: Getty Images

Още: Безценният съвет на принц Хари към Меган Маркъл преди първата ѝ среща с Елизабет II

Хари, който се казва Хенри

През целия си живот принцът е бил наричан с обръщението Хари, но членовете на кралското семейство всъщност използват истинското му име Хенри в официални ситуации. Например в съобщението за годежа на Хари с Меган Маркъл, от Двореца написаха: "Негово кралско височество принц Хенри от Уелс и госпожица Меган Маркъл са сгодени и предстои да сключат брак."

Според британските медии Хари е остаряло "галено" на Хенри и в средновековна Англия е било разпространено, пише Fakti.

Още: Меган Маркъл се разплакала на рождения ден на принц Хари. Причината вече е ясна

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес