Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Основен член на Slipknot напусна групата

07 ноември 2023, 09:25 часа

Метъл групата Slipknot обяви, че барабанистът ѝ Джей Уайнбърг е напуснал. От групата написаха в социалните мрежи, че това е било "творческо решение" и всички благодарят на Уайнбърг за "отдадеността и страстта през изминалите 10 години". От съобщението става ясно, че за бандата е важно "да еволюира". Интересното е, че няколко часа след публикуването на съобщението, то беше изтрито.

Скрийншот: Slipknot/Instagram

Фенове реагираха на новината в социалните мрежи, като някои от коментарите са, че Джей е най-добрият барабанист в света. Един човек пише, че това е "най-лошото решение, което група е взимала". Някои задават въпроса защо музиканти продължават да я напускат, като имат предвид кийбордиста Крейг Джоунс, който също си тръгна тази година.

Още: Метъл титаните Slipknot се разделят с основен член на бандата

Повече за Джей Уайнбърг и групата

Джей Уайнбърг се присъединява към Slipknot през 2014 г., когато напуска барабанистът Джоуи Джордисън. 

Американската група се сформира през 1995 г. Тя става известна с агресивния си стил и страшните маски, които музикантите носят на сцената. Едноименният дебютен албум от 1999 г. става хит, а Slipknot печелят награда "Грами" и продават милиони дискове.

Първоначалният барабанист на групата умира на 46 години през 2021 г., осем години след като напуска бандата. Той допринася много за характерното ѝ звучене, пише БТА.

Още: Българска метъл банда от MasterChef с турне и предстоящ нов клип (ВИДЕО)

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес