Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Наградите Еми обединяват главните и поддържащите роли

01 юни 2012, 13:31 часа

Престижните американски филмови награди Еми ще засилят още повече конкуренцията между номинираните актьори след решението на организаторите да комбинират главните и поддържащите роли. Изглежда битката за статуетката ще бъде още по-ожесточена.

Категориите вече ще се наричат изключителен актьор в мини сериал или тв филм и изключителна актриса в минисериал или тв филм. Във всяка категория ще има шест вместо пет номинирани.

Популярни сериали като "Абатството Даунтаун" и филми, създадени за излъчване по телевизията, вероятно ще бъдат засегнати от новия формат. Маги Смит спечели награда Еми за най-добра актриса в поддържаща роля в мини сериал или филм през 2011 г.

Тазгодишните номинациите ще бъдат обявени на 8 октомври в Кан, а бляскавата церемония по награждаването ще се състои през ноември месец в Ню Йорк.

Припомняме, че хитовият сериал на БНТ "Под прикритие" е селектиран за участие в най-престижната надпревара за световните телевизионни награди.

До момента няма български филм, който да е покрил високите критерии и да е влязъл в битката за това отличие, похвалиха се от държавната телевизия.

Джаро и компания ще влязат в телевизионно съревнование за наградата Еми в категорията „драматичен сериал”.

Редактор: Десислава Симова

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес