Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кралски новини: Чарлз III искал Хари да е момиче

02 септември 2023, 13:38 часа

Принц Чарлз, сега крал Чарлз III, бил разочарован от раждането на Хари, защото искал момиче. Това стана ясно от аудио на принцеса Даяна, която е записала поредица от аудио касети през 90-те години и ги изпратила тайно на автора Андрю Мортън преди смъртта си в автомобилна катастрофа през 1997 г. Части от тези записи излизат в публичното пространство сега.

Какво се казва във въпросния запис

Част от аудиото се публикува за пръв път, а записът е включен в документалния филм "Даяна: Останалата част от нейната история", който ще излезе следващата година.

Снимка: Getty Images

В четвъртък, 31 август, се навършиха 26 години от смъртта на Даяна. Предаването "Добро утро, Америка" на ABC получи ексклузивно записите на касетите, в които Даяна казва, че съпругът ѝ дори не говорил с мащехата ѝ Рейн Спенсър след раждането на Хари. "На кръщенето на Хари Чарлз отиде при мама и каза: "Знаеш ли, бяхме толкова разочаровани, мислехме, че ще е момиче". "А мама му откъсна главата и каза: "Трябва да осъзнаеш какъв късметлия си, че имаш дете, което е нормално", спомня си тя, пише БГНЕС.

Още: Крал Чарлз III приема обратно в семейството низвергнатия принц

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес