Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кийра Найтли - новата Коко Шанел

20 март 2013, 17:02 часа

Кийра Найтли ще изиграе известната дизайнерка Коко Шанел.

Британската актриса е била избрана от самия Карл Лагерфелд.

Творческият директор на Chanel ще заснеме късометражен филм, посветен на 100-годишнината от откриването на първия бутик на марката.

Действието в лентата ще се развива във френския крайбрежен град Довил, където отваря врати първият бутик на Chanel през 1913 г. с финансовата помощ на капитан Артур Едуар Капел. Снимачният екип получил поръчка да създаде "ретро снимачни площадки", които да пресътворяват тогавашната епоха.

27-годишната актриса вече е любимка на Chanel. Тя стана лице на рекламната кампания на парфюма Coco Mademoiselle, макар че рекламата беше забранена, защото била прекалено съблазнителна.

В лентата ще участват и моделите Талула Харлех, Каролин де Мегре, Стела Тенант и Брад Крьониг.

Премиерата на филма ще бъде през май 2013 г. в Сингапур, където ще бъде представена новата круизна колекция на Chanel.

Найтли успешно влиза в роли от отминали епохи. Виждали сме я в образите на Анна Каренина, Елизабет Бенет от "Гордост и предразсъдъци" и като Гуинивер - възлюбената на крал Артур. Интересно ни е да я гледаме и като Коко Шанел - силна и магнетична жена, която е променила света на модата и все още е пример за много дами.

"Не знам защо жените искат нeщата, които притежават мъжете, когато едно от нещата, които притежават жените, са мъжете." (Коко Шанел)

 

Ева Петрова
Ева Петрова Отговорен редактор
Новините днес