Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Два месеца с труп у дома: Лиза Мари Пресли трудно преживяла смъртта на сина си

09 октомври 2024, 10:39 часа

Лиза Мари Пресли е била съсипана, когато единственият ѝ син Бенджамин Киоу умира на 27-годишна възраст през 2020 г. Сега светът разбра колко дълбоко е скърбяла.

В "Оттук до голямата неизвестност" - новите мемоари на покойната Пресли, дописани от дъщеря ѝ Райли Киоу двойката пише, че Пресли е държала сина си "в къщата с нас, вместо да го държи в моргата". "Казаха ни, че ако успеем да се погрижим за тялото, ще можем да си го вземем у дома, така че тя го държеше известно време в къщата ни върху сух лед", пише Киоу, която използва записки на майка си, споделящи спомените ѝ, за да завърши книгата. "За майка ми беше много важно да има достатъчно време, за да се сбогува с него, както беше направила с баща си. И аз отивах и седях там с него".

Още: Посмъртно излиза автобиографията на Лиза Мари Пресли

Снимка: Getty Images

"В щата Калифорния няма закон, който да изисква някой да бъде погребан веднага. Намерих много съпричастен собственик на погребално бюро", обяснява Пресли в книгата.

Смъртта на семейство Пресли

Лиза Мари - единственото дете на легендарния Елвис Пресли, е на девет години, когато той умира след явен сърдечен удар на 42-годишна възраст през 1977 г. Самата тя почина през януари 2023 г. от усложнения след предишна операция за отслабване на 54-годишна възраст. Както Пресли, така и синът ѝ сега са погребани в Грейсленд, където е погребан и баща ѝ, съобщава БГНЕС.

Още: Ето какво се е случило със семейството на Лиза Мари Пресли след смъртта ѝ

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес