Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След седмица Samsung ще съобщи защо Galaxy Note 7 се взривяваше

16 януари 2017, 08:08 часа • 1772 прочитания

Южнокорейската компания Samsung Electronics ще представи на 23 януари резултатите от разследването на случаите със самозапалването на смартфоните Galaxy Note 7, предаде БГНЕС.

„За да си върнем доверието на потребителите, ние ясно ще покажем причините, които предизвикаха запалването на Galaxy Note 7 и ще съобщим следващите действия”, съобщава представител на компанията.

В момента Samsung е подложена на натиск от страна на чуждестранните инвеститори, включително и от американския хедж фонд "Елиът Менджмънт", да подобри корпоративното си управление чрез създаване на холдингово дружество и да увеличи дивидентите на акционерите. Според изчисленията на американските анализатори подобна промяна може да се подобри значително пазарната капитализация на Samsung. Данните сочат още, че настоящата корпоративна структура на корейския производител е причината акциите да са със 70% по-ниска стойност, отколкото би трябвало да бъдат.

Решението бе взето и след неуспешните опити на компанията да се справи с последиците от изтеглянето от пазара на "експлодиращия" си Galaxy Note 7 смартфон.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес