Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Facebook премахва все повече страници, свързани с руски оператори

07 май 2019, 08:15 часа • 2164 прочитания

От Facebook съобщиха, че са премахнали още страници, групи и профили, които произхождат от Русия и са били измамнически – не е било установено кой стои зад тях и каква е целта им, съобщи АФП.

Тези действия във Facebook и в нейната имидж-ориентирана социална мрежа Instagram са част от продължаващата битка срещу "координирано неистинско поведение"

"Открихме две отделни, несвързани операции, които произхождат от Русия и използват тактика на създаване на мрежи от профили, които да заблудят другите за това кои са те и какво правят", заявиха от отдела по киберсигурност във Facebook.

В заявлението се казва още, че свалянето се основава на измамното поведение на тези, които стоят зад акаунтите, а не на публикуваното съдържание, предаде БГНЕС.

"Ние споделихме информация за нашия анализ с правоприлагащите органи, политиците и партньорите в индустрията."

Допълнителни 21 заличени от Facebook и Instagram страници са били насочени към Австрия, Балтийските държави, Германия, Испания, Украйна и Обединеното кралство, според калифорнийският интернет титан.

"Тези страници имаха съдържание, свързано с политически въпроси като имиграцията, религията и НАТО", информираха от Facebook.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес