Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Деца в Русе научиха за великото дело на Васил Левски

19 февруари 2019, 18:26 часа • 2779 прочитания

„Урок по родолюбие“ посветен на Васил Левски и Освобождението на Русе проведоха децата и учителите от IV „а“ подготвителна група в ДГ „Слънце“ – Русе. Малчуганите се докоснаха до тефтерчето на Левски и знамето с извезаните думи „Свобода или смърт“. Специално за тържеството бе представен и комиксът за деца „Апостолът в премеждие“, по разказа на Иван Вазов с прекрасните рисунки на художника Николай Бебенов – Ник.

Патриотичната проява приключи с надпреварата „Лъвски скок“, след която победителите получиха награди с лъвчето от печата на Левски. В детската градина ще бъде представена  детска изложба „Памет, без която не можем“, включваща по-малко известни картини с облика на Апостола. Председателят на русенския комитет „Васил Левски“ поздрави децата и им подари книжки за Апостола и Христо Ботев.

Урокът по родолюбие се провежда за десета поредна година и е в партньорство с Народно читалище „Христо Ботев - 1908“, Общински комитет „Васил Левски“ и Клуб за исторически реконструкции „Традиционеръ“ – Русе.

Юрий Илиев
Юрий Илиев Отговорен редактор
Новините днес