Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Туршия с патладжан и магданоз – толкова вкусно нещо не сте яли!

01 септември 2022, 10:52 часа

Туршията е перфектното допълнение към всяка една трапеза. Тя е чудесно мезе за домашната ракия или вино. Има хора, които не сядат на масата, ако на нея няма сервирана чиния с туршия, поръсена с олио.

Днес ще ви споделим рецепта за една малко по-нестандартна туршия, която се приготвя с патладжани и магданоз. Направата й е лесна, което значи, че едва ли бихте се затруднили.

Неустоима чеснова туршия – селската вкусотия, по която всички полудяха

Ето и какви продукти са нужни за туршията с патладжани и магданоз:

• 6 кг. Патладжани;

• 2 л. оцет;

• 1 л. олио;

• 500 гр. чесън;

• 1 връзка пресен магданоз.

Начин на приготвяне:

Премахнете обелките и дръжките на патладжаните и след това ги нарежете по дължина. Залейте ги с един литър вода и ги оставете така за половин – един час, за да може водата да се отцеди от тях. Следващата стъпка е поставянето на олио, оцет и сол в тенджера. Към тази смес се прибавят и предварително отцедените патладжани.

След половин час се вадят и се оставят да се охладят и отцедят. Подреждат се в буркани и към тях се добавят скилидки чесън, нарязани на ситно, както и пресен магданоз.

След 10 дни прекарани на тъмно и сухо място, туршията е готова за консумация. Истински разкош. С нея съвсем спокойно можете да поглезите всичките си сетива!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес