Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тези пухкави хлебчета без грам брашно са невероятно вкусни

27 ноември 2021, 08:38 часа

Днес ще ви зарадваме с рецепта за едни невероятно вкусни и здравословни хлебчета, които можете да си похапвате дори, когато сте на диета. Те се приготвят без брашно и затова хората, спазващи режими, могат да им се насладят, без да се тревожат за калориите, които приемат.

Хлебчета без грам брашно

Продукти, които ще са ви нужни:

• 3 яйца;

• 100 грама топено сирене;

• ½ чаена лъжичка бакпулвер;

• Щипка сол.

Начин на приготвяне:

Ще вмъкнем, че това са продукти, достатъчни за направата на 2 или 3 хлебчета, в зависимост от размера им. Ако сте повече хора, увеличете продуктите от списъка и ще имате дузина вкусотийки, които да гарнирате със сладки или солени храни.

Започнете с яйцата. Отделете белтъците от жълтъците. Към белтъците добавете щипката сол и започнете да ги разбивате на сняг. Може би това е най-трудоемката част от изпълнението на цялата рецепта.

Лесен домашен хляб на питки

В друга купа започнете да бъркате жълтъците, сиренето и бакпулвера. Трябва да се получи гладка и еднородна смес.

Към сместа с жълтъци започнете да прибавяте и белтъците. Правете го бавно, така че белтъчната смес да може да запази обема си.

Пригответе си тавичка за печене, която преди това сте покрили с хартия. Започнете да разсипвате от сместа, оформяйки хлебчета. Не забравяйте да оставяте място помежду им, защото по време на печене ще се надуят и могат да слепнат.

Фурната се загрява на 150 градуса. За изпичането на хлебчетата са необходими приблизително около 25 минути.

Има една много важна специфика, с която трябва да се съобразите. Когато извадите готовите хлебчета от фурната, цветът им ще наподобява сварен белтък. Това не бива да ви смущава. Оставете ги за една нощ да престоят в затворен съд и на следващия ден ще имат съвсем различна текстура.

След това можете да ги гарнирате с каквото пожелаете. Да ви е сладко!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес