Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съветите, които ще ви помогнат да приготвите перфектната ПАСТА

28 октомври 2021, 15:25 часа

Макароните са истинска храна за душата. От пене и спагети до фетучини и макарони, макароните се предлагат в различни форми и размери и могат да бъдат приготвени по много начини. Двата най-често срещани начина включват смесването му им кремообразен бял сос или пикантен червен сос. Повечето от нас са добре запознати с приготвянето на паста у дома.

Но по-често, отколкото не, има моменти, когато преваряваме макароните или не можем да ги приготвим ал денте. В крайна сметка, приготвянето на перфектна паста е изкуство! Ето няколко съвета и трика, които да имате предвид следващия път, когато готвите паста у дома, за да я приготвяте перфектно всеки път!

1.       Не правете грешката да добавяте паста към водата, когато още не е завряла, тъй като тогава ще получите лепкава и разпадаща се паста. Нишестето в пастата може незабавно да абсорбира водата. Ето защо е важно да добавите пастата, когато водата е вряща, не по-рано.

2.        Вместо да добавяте готовия сос към вашата паста, направете обратното и добавете пастата към вашия сос. За да покриете равномерно пастата и да я оставите да абсорбира перфектно вкусовете на соса, добавете пастата към соса и разбъркайте добре.

3.       Изберете правилния вид паста за соса. За сосове, приготвени с домати или олио, изберете дълги видове паста като спагети. Докато за сосове, които съдържат много зеленчуци или месо, изберете видове паста като пене или фетучини.  

4.       Откажете се от навика да добавяте олио към водата, в която готвите пастата. Да, знаем, че сте чели навсякъде, че трябва да се добавя мазнина към водата, но това може да направи пастата мазна и хлъзгава и може да попречи на перфектното й смесване със соса.

 

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес