Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пържени чушки в буркани за зимата – за тази рецепта се носят легенди

05 септември 2023, 14:52 часа

Всички ние сме единодушни, че по-вкусна от домашната храна няма. Не само, че сме наясно с произхода ѝ, но уханието, което се носи от нея, няма как да бъде дори имитирано.

Ако не сте добри домакини, но въпреки това не ви липсва грам желание, то може да пробвате сами да приготвите домашни пържени чушки в буркани за зимата.

Истината е, че рецептите, с които са си служили нашите баби, са незаменими. Затова и нашият съвет е да се придържате към тях и винаги да ви бъдат под ръка. Ако тепърва се заемете да търсите правилната рецепта за определена зимнина, не е изключено да ударите на камък или да се разочаровате накрая.

Още: Домати и чушки - полейте ги само 1 път с това в края на лятото, за да ги съживите

За да ви помогнем да избегнете подобна развръзка, ние сме ви приготвили една чудна рецепта за пържени чушки в буркани, които винаги си намират мястото на трапезата. Всички ги обожават и похапват с наслада. С тях може да си приготвите перфектните разядки, салати, да ги добавете към някоя гозба или друго. Вкусът им е като на току – що откъснати от градината и изпържени чушки.

Как се приготвят най-вкусните чушки за зимата?

Имаме една добра и една лоша новина. Добрата новина е, че приготвянето на тази зимнина е повече от лесно. Гарантираме, че всеки ще се справи с това, без значение от опита, който има. Лошата новина е, че колкото и бурканчета да подготвите за зимата, няма да са достатъчно. Буквално пържените чушки се изпаряват от рафта и никой не може да разбере какво точно се случва.

Нека обаче не губим повече време, а да преминем към списъка с продукти, които ще са ви нужни за приготвянето на зимнината.

Още: 3 феноменални разтвора за изобилна реколта от пипер във вашата градина

Ето го и него:

  • чушки - 2 кг зелени
  • чушки - 2 кг червени
  • олио - 3 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • захар - 1 с.л.

Начин на приготвяне:

Чушките се измиват много добре. Почистват се от дръжките и семенната част. След това се режат на едри парчета. Когато приключите с това, отворете шкафа и грабнете най-голямата тенджера от него. Излейте олиото в нея и я сложете на котлона да се загрява.

Прехвърлете чушките в съда и бъркайте. Помнете, че има вероятност да загорят, ако се отдалечите и оставите сами да се готвят. Поръсете със сол.

Когато чушките са полу-готови, отместете съда от котлона и поръсете със захар. При нужда може да добавите още малко сол или да овкусите с някоя от любимите си подправки.

Когато чушките са още горещи, разпределете ги в бурканчета, а с мазнината, останала в тенджерата, ги залейте.

Бурканите се обръщат с капачките надолу за 15 минути.

Насладете им се!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес