Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Основни правила за приготвяне на говеждо месо

02 юни 2021, 12:31 часа

Как да купя говеждо за готвене? Кои части говеждо месо са най-подходящи за готвене? Как да  подготвим говеждото  за готвене? Защо трябва да  размразявате месото преди готвене? Кое говеждо месо да избера за деца и как да го приготвя? Съвети за готвене на телешко месо.  

Кои части говеждо месо са най-подходящи за готвене?

Все важни въпроси, които трябва да знаете, когато се захващате с готвенето на говеждо месо.

В статията по-долу ще се спрем по-подробно на основните правила, които трябва да спазваме при приготвянето на говеждо месо.

И така...какво трябва да знаем, за да приготвим по перфектен начин говеждо месо?

1. Когато готвите супа с телешко месо, месото се слага в тенджера със студена, само леко подсолена вода с подправки, след което супата ще вкуси и ароматизира месото, докато месото до голяма степен губи вкуса си.

2. Когато готвите говеждо месо за основно ястие, поставете го в малко количество гореща, несолена вода, за да запазите месото сочно.

3. Говеждото се слага в малък съд. Водата трябва напълно да покрива месото със слой от най-малко 1-3 см. Ако готвите супа, трябва да има толкова много вода, че да не я добавяте по време на готвене.

4. На съда се поставя капак. Няколко минути преди водата да заври, махнете капака и отстранете пяната от водата, в противен случай тя ще се пръсне, а останалата част ще се утаи на дъното на тенджерата и бульонът ще се по мътни.

5. След като водата заври в тенджерата, газта се намалява до минимум. Сега можете да поставите капака на тенджерата. По време на готвене месото трябва да бъде изцяло покрито с вода. Липсващата вода в тенджерата се попълва чрез добавяне само на вряща вода. Ако добавите студена вода, вареното месо ще бъде жилаво.

6. Месото се готви, ако можете лесно да залепите вилица или нож и да го извадите също толкова лесно. Правилно приготвеното говеждо месо не е нито твърдо, нито гумено.

7. Преди нарязване, свареното месо трябва да остане в топлия бульон за четвърт час, така че да остане сочно.

Анита Найденова
Анита Найденова Отговорен редактор
Новините днес