Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-вкусното мезе за бира САМО с 2 продукта

16 март 2022, 10:21 часа

Почитателите на бирата ще се съгласят с това, че алкохолното питие върви ръка за ръка с вкусно мезе, което още повече да подсили удоволствието от консумацията на любимата течност, утоляваща жаждата.

Силният пол обикновено обичат да пият бира. Какво би бил един мач, ако не си налеем халба с бира и не се насладим на играта на любимия си футболен отбор?!

Ето защо днес ще ви споделим рецептата на едно бирено мезе, което се приготвя с два основни продукта и един допълнителен, служещ за намазване.

Ето какви са продуктите:

• Бутер тесто - 8 лентички до 1 см;

• кренвирш - 2 бр.;

• жълтък - 1 бр. за намазване.

Начин на приготвяне:

Бутер тестото трябва да престои известно време на стайна температура, така че да се размрази и отпусне. Нарязва се на ленти с широчина около 1 см.

3 мезета за бира, които всички мъже обожават! Приготвят се за МИНУТИ!

Кренвиршите се режат на спирала. За целта се набождат на остър шиш, за да ви е удобно и да избегнете риска от порязване.

Когато направите това, взимате една лента от бутер тестото и започвате да я навивате около кренвиршите. Ако не е достатъчна, взимате втора и продължавате да увивате.

Тази вкусотия се подрежда в тавичка за печене и се маже с разбития жълтък. Фурната се загрява предварително на 200 градуса. Мезето се пече за 20 минути или по-малко. Видът му ще подскаже кога трябва да го извадите от фурната.

Получава се невероятно вкусно и засищащо. Струва си да го опитате.

Желаем ви добър апетит!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес