Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кулинарните виртуози крият тайната на най-вкусните печени картофи

23 януари 2024, 17:02 часа

Печените картофи са класика в света на кулинарията, но много често се сблъскваме с проблема да ги приготвим така, че да останат сочни, ароматни и вкусни. В търсенето на идеалната рецепта, днес ще погледнем как нашите баби са ги приготвяли, за да може тези печени картофи да станат неповторими.

Печени картофи на фурна с яйце и сирене: Перфектен обяд

Как се правят най-добрите печени картофи?

Подготовка на фурната

Загрейте фурната до 250 градуса и поставете решетката в средата. Тази висока температура ще придаде на картофите златист цвят, без да ги направи твърде сухи или с твърда коричка.

печени картофи

Подготовка на картофите

Обелете и нарежете картофите на филийки, след което ги сложете в купа. Добавете разнообразни подправки - розмарин, риган, чесън, сол, черен и червен пипер, масло или зехтин. Смесете ги добре с ръцете, за да се абсорбират ароматите.

Любимите печени картофи на Иван Звездев

Приготвяне във фурната

Разпределете картофите равномерно в класическа метална тава. Залейте с вода и печете за 15 минути. Извадете, разбъркайте и върнете за допълнителни 15-20 минути. По време на последния етап, добавете пилешки или зеленчуков бульон, прибавете няколко скилидки чесън и продължете готвенето.

Следвайки тази рецепта, вие също ще можете да се насладите на супер вкусни печени картофи. Пригответе ги с любов и споделете метода им за приготвяне с близките си.

Добър апетит!

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес