Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да приготвите перфектна паста в 4 лесни стъпки

27 май 2021, 12:30 часа

От пене и спагети до фетучини и макарони, пастата се предлага в различни форми и размери и може да се приготви по много начини. Двата най-често срещани начина включват смесването и с кремообразен бял сос или пикантен червен сос. Повечето от нас са добре запознати с готвенето на тестени изделия у дома.

Но по-често има моменти, в които преваряваме макароните или не можем да ги приготвим al dente както ни се иска. В крайна сметка, приготвянето на перфектните макарони е изкуство! И така, ето няколко съвета и трикове, които да имате предвид при следващото приготвяне на паста у дома, за да ги направите перфектни всеки път!

1. Не правете грешката да добавяте пастата към водата, преди да е завряла, тъй като в крайна сметка ще се получи лепкава. Нишестето в пастата може незабавно да абсорбира водата и по този начин водата трябва да кипи, когато добавите пастата.

2. Вместо да добавяте готовия сос към пастата си, направете обратното и добавете пастата към соса си. За да покриете равномерно макароните и да оставите да поеме идеално вкусовете на соса, добавете пастата към соса и разбъркайте добре.

3. Изберете правилния вид паста за соса. За сосове, приготвени с домати или олио, изберете дълги видове паста като спагети. Докато за сосове, в които има много зеленчуци или месо, изберете видове като пене или фетучини.

4. Откажете се от навика да добавяте зехтин във водата, в която готвите пастата. Да, знаем, че сте чели навсякъде, че се прави така, но добавянето на зехтин може да направи макароните мазни и хлъзгави и може да попречи на идеалното им смесване със соса.

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес