Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изписано на лицето

12 април 2024, 20:05 часа • 5728 прочитания

Лев Толстой има един описателен маниер за някои свои герои - на лицето му, вика, се изписа това, това, това и това, както и доста от онова. И на половин страница ситен шрифт се разкрива съдържанието на това, което се чете по лицето на героя - на руски и френски, висок литературен стил!

Лена Бориславова защити главсека на МВР с аргумента - “на лицето му е изписано, че не е престъпник”.

Този метод на лицево разпознаване в криминалистиката и психологията е нож с много остриета. Може дори да реже уши.

Още: Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

Веднага се сещаме за нещастните таджики, които руските служби заловиха до украинската граница часове след атентата в зала “Крокус” - на тия заловените на лицето им бяха написани всичките показания, които после са дали при разпитите в мазетата на руските служби.

При всички съмнения дали тези нещастници въобще имат нещо общо с атентата, те вече са дали подробни показания как трябвало да им помогнат от Украйна и в Киев да им дадат по 1 млн. рубли. Показаха го по федералните канали, значи е вярно.

На единия от тези клети таджики му рязаха ухото пред камера още при залавянето.

А на едно отрязано ухо като му подшушнеш това-онова, то ще чуе много добре какво му се казва. Отрязаните уши чуват по-добре и от здравите. И собствениците на отрязани уши дават перфектно съгласувани и логически правдоподобни показания, дето и без това предварително им ги пише на лицето.

Още: НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Това впрочем е полезен подход и за нашата работа като карикатуристи - вече ще пишем на лицата на персонажите подробни характеристики в помощ на читателите, разбира се, с мотивировка и разяснение на вица, както и сертификат за етично окарикатуряване.

Да няма неразбрали!

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

Георги Петров
Георги Петров Отговорен редактор
Новините днес