Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Безсмъртният полк на Джукондите

22 май 2023, 14:10 часа • 5716 прочитания

Как да подкрепиш един главен Каскет, когато лъщящата му глава си бие шута и той увисне в празното пространство, панически търсейки кое теме да нахлупи? Че нали най-големият атентат срещу него бяха пакостите, дето сам си причини след това безопасно покушение, заплашващо сега да го изстреля извън орбитата на кривосъдната ни система с Първа космическа скорост?

Тъкмо когато Каскета се устреми към земята след първата порция от глупотевините си, пред Кривосъдната палата цъфна Безсмъртният полк на Джукондите и му спаси и четирибуквието, и трибуквието. С достойнството и без това са си чужди. „Ние ви страхуваме“, искали да изджафкат Джукондите, но чак като изкарали джуки пред Съдебната палата, видели, че са написали на лозунгите си „Нас не ни е страх“. Е, на изкуството и на изкуственото всичко им е простено!

Безсмъртният полк на Джукондите е почетно сформирование на кривосъдието. В него се попада по заслуги (по роднински) или за награда (по мутренски). Той е царството на нашето родниномутрие. Най-важен за Джукондите (Кака Сийка е от тях) е Денят на Подкрепата. Той може да е както на 2 май, така и всеки друг път, когато Каскетите, Цаците и други главни или зам.-главни, големи или малки курори (про- или анти-) се нуждаят от подкрепата на джуки, гърди, носове и други членове на човешката анатомия.

За полка се носят различни легенди. Че той бил създаден, докато Ясен Тодоров бил шеф на етиката във ВСС. От етика Тодоров хал хабер си нямал, но като естет разбирал и две, и двеста от женските прелести. Особено по време на борбата с престъпността сред салфетките в Града на греха. С отряда от Джуконди Тодоров искал да покаже, че кривосъдието ни е не само с човешко лице, но и че това лице е нечовешки красиво. Други твърдят, че на откриването на „Квадрат 500“ Цацата се сопнал на Веждичката, че квадратите не могат да бъдат Лувъри. После напълнил Кривосъдната палата с Джуконди. „Ей това е Лувър“, въздъхнал той, сетил се, че е от Пловдив и добавил едно „майна“. И малкото му кривосъдие за миг се изправило. Най-правдоподобна обаче е теорията, че кривосъдците страдали от бегли остатъци от съвест в чутурите си и началството започнало да изолира тия остатъци с ботокс. На най-старателните кривосъдки ботоксът им избил по джуките.

Предводителите на Джукондите знаят, че полкът може и да е безсмъртен, но е винаги с победителите. Затова ги е страх. Защото любителите на миш-маша на властите докараха кривосъдието ни дотам, че началството е не в Кривосъдната палата, а я в някой анонимен хотел, я в Банкя, я в Сараите. Скимне ли му на началството да станеш победен, ако си късметлия, ще се добереш до Сърбия, Дубай или до някоя забита службица. Не си ли късметлия, ще се разправяш с кривосъдието, което сам си си създал.

И ето, на Каскета му подляха банкянска вода и Сараите хлопнаха врати под носа му. Зам.-главният Борислав Сарафов вече си позволява да го критикува и иска да освободи от длъжност Ясен Тодоров – бащата на една от Джукондите! Сега нещата опират до ВСС – все пак там са заровени слепите кученца на кривосъдната ни система.

 

Автор: Иван Димитров, Прас Прес

Георги Петров
Георги Петров Отговорен редактор
Новините днес