Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

10 Не!Съвета за справяне с ядрената зима

13 октомври 2022, 09:00 часа • 4410 прочитания

Ядрената зима чука на вратата, защото пести ток от звънеца. Мирни атоми са застрашени от размирни хора, а стари бойни глави, заровени под земята с някогашните мирни томахавки, са разкопани от луди загубеняци. Да се подготвим!

Ето различни съвети за общи и индивидуални подходи към опасността, подготовка, превенция и отблъскване на радиационните лъчения, гъби и взривни вълни.

***

1. Снишаване. Снишаването ни е спасило като нация. Е, не е спасило героите ни, за чиято смелост сме много благодарни и обичаме заради подвизите им по няколко дни в годината да не ходим на работа. Но наистина няма кой да се прави на герой в лицето на ядрения апокалипсис.

2. Дълбаем дъното. Другото ни изключително качество е, че ние копаем дъното с изборите и поведението си от доста преди заплахата за настъпващия армагедон. Това даже не е някакъв съвет, а по-скоро е поощрение: Само така, продължавайте да смъквате нивото и очакванията си на ниски, сигурни, подземни нива. Само дано не стигнем магма.

3. Супергъст кемтрейлс. Трябва да борим огъня с огън. В случая, ако засилим химическите следи в небето, които стерилизират бабите и носят ковид на глупавите хора, те ще се превърнат в защитен пласт срещу радиационните частици.

4. Бомбоубежищата в София са лесно достъпни. Вдигаш едно разхлабено жълто паве и влизаш. Въпросът е да се уплътнят фугите, че ще вее радиация през тях.

5. Чадър от МВР и Прокуратурата. Какви ли не хора с какво ли не се разминават, имайки опеката на служители от различни нива в сферата на сигурността и правосъдието. Поне за ядрената опасност може да дадат рамо на повече народ, пък като отшуми, ще се оправим и разплатим - кой с пари, кой с услуги, имотец, домашен любимец...

6. Чесън и ракия. Каквато и да е радиацията, вероятно няма как да не се стресне от обилни количества балкански тик-такчета и енергийни напитки за юнаци. Бабите в селата из Чернобил са доказателство, че с алкохол и мезе се живее до 100.

7. Да се престорим на облъчени. Ако се държим като пост-апокалиптични зомбита, радиацията ще ни сметне за неинтересни и ще ни подмине. За да вземете пример как да подражавате на облъчени, може да видите поведението на онези, които преди почти 8 месеца очакваха Киев да падне за 3 дни и все още са на абсолютно същото мнение.

8. Миризливките. Хлебарките са единствените същества, които ще оцелеят при ядрен армагедон. Така че е хубаво, че с нас поне и миризливките ще бъдат прецакани.

9. Ваксини срещу радиация. Това е много крайно и трудно за намиране решение, тъй като антирадиационните ваксини са тайни и са достъпни само за супербогатите, така че човек трябва да стане супербогат или да стане любовница на такъв, за да има шанс.

10. Радиацията не съществува. А и да съществува, не е опасна. Само тази от микровълновите фурни и 5G антените е лоша, другата е като Слънцето и дарява с живот.

 

Автор: Самуил Петканов, Прас Прес

Георги Петров
Георги Петров Отговорен редактор
Новините днес