Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Заедно ще върнем силното ляво": БСП и Мая Манолова обявиха, че се обединяват

18 юли 2024, 17:30 часа • 3245 прочитания

"Само заедно ще върнем силното ляво". Около това са се обединили представители на БСП и "Изправи се, България" с лидер Мая Манолова по време на среща, провела се днес, информират от БСП в съобщение до медиите.

По думите на временният председател на БСП Атанас Зафиров трябва да се търси подкрепата на всички лявомислещи хора и никой не трябва да остане изолиран. "Новото обединение ще бъде основано на равнопоставеност между партньорите и взаимно уважение и зачитане. Това е нашето намерение, за да може да се води конструктивен диалог и да постигнем общите си цели - по-добър живот за всички български граждани", каза още той. Още: "Аз съм председател": Нинова заговори за дълга съдебна битка

Целта на новото обединение е да се стъпи на идейна основа, а не на механичен сбор от партии. Обсъдено е и създаването на общ документ, където да бъдат записани приоритет.

Лидерът на "Изправи се, България" Мая Манолова заяви от своя страна заявява, че разпадът на политическата система е разпад на държавността.

"Необходимо е не просто обединение на лявото, необходимо е преосноваване. Длъжни сме да направим това, което хората очакват най-много от нас - създаването на силен и отговорен ляв фронт, който да върне нормалното в България. Ще минат години и нашите наследници няма да се интересуват кой бил прав, кой - крив, а ще питат ‘Какво направихте, за да избегнете катастрофата", казва още тя.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес