Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Според Сидеров упорството на президента е било излишно

19 септември 2018, 12:30 часа • 1819 прочитания

"Беше излишно това упорство на президента", заяви лидерът на „Атака“ и председател на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров.

Сидеров коментира подписания от президента Румен Радев указ за освобождаването на Младен Маринов като главен секретар на МВР, което позволява оставките на тримата министри и изборът на техни заместници да влязат за гласуване в пленарна зала, предаде БГНЕС.

"Ако не беше подписал указа, следваше една борба и битка напук. Тя е излишна и вредна за държавата. Поздравявам го за правилното решение да не прави повече спънки за кабинета", подчерта Сидеров.

Той допълни, че ПГ на „Обединени патриоти“ е единна в подкрепата си за тримата нови министри, но припомни, че от НФСБ са на различно мнение относно оставките на Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски. „Това не пречи на гласуването на новите министри“, смята Сидеров.

Той разкритикува работата на Румяна Бъчварова като началник на кабинета на Бойко Борисов.

"Не е логично роднините на шефа на кабинета да са в противния лагер и да правят такива провокации. Говоря за дописки, които излязоха за Александър Манолев, които бяха в много голяма степен спекулация", заяви Сидеров, визирайки дъщерята на Румяна Бъчварова – Лора Филева, която е журналист в „Дневник“.

По повод отказа на Александър Манолев да поеме транспортното министерство, който той мотивира с координирана атака срещу него, Сидеров заяви:

"Премиерът се огъна за Манолев. Това е мнението ми, но то си е лично мое."

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес