Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Според Борисов няма шанс за правителство с втория мандат

17 декември 2022, 12:17 часа • 2562 прочитания

Няма щанс за стабилен кабинет с втория мандат. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира във Варна ситуацията с втория мандат, който предстои да бъде връчен на "Продължаваме промяната". Борисов присъства на национално съвещание на младежката организация на ГЕРБ в курорта Св. Константин и Елена с подкрепата на фондация "Конрад Аденауер".

„Със 70 депутати на две партии няма как да направиш кабинет. Дето се вика, не можеш да си осигуриш кворума. Единственият шанс това да се случи е със следизборен документ, подписан от партиите. И това, което ще прави правителството, трябва да е описано, подписано, за да може всеки депутат от даденото мнозинство да знае по отделните теми как ще гласува. А лидерите да им гарантират на другите лидери, че това ще се случи", каза Борисов.

"Защото ето, те повтарят непрекъснато, защото им е изгодно, че ГЕРБ ги е свалил. ГЕРБ не можеше да ги свали никога. Свали ги корупцията. Свали ги това, че БСП не можеха да участват във всичките тези външнополитически... – подкрепа на Украйна, на самолетите, на въоръжението и т.н., а ИТН не се съгласиха да крадат заедно с тях“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес